Welkom in oktober

De detailhandel lijkt oktober steeds meer als feestmaand te willen bestempelen, met als ‘hoogtepunt’ het Duitse Oktoberfest, het Amerikaanse Halloween en het Leidens Ontzet. Ook het snoepgoed van Sinterklaas ligt alweer een paar weken in de winkels.

Als je je verdiept in de oorsprong van dergelijke feesten, liggen die vaak ver van de commerciële invulling die ze vandaag de dag krijgen. AllerGast wil deze dagen op zijn eigen manier vormgeven: samen smakelijk eten.

Want er zijn ook gezonde trends in oktober, zoals Stoptober om mensen te stimuleren te stoppen met roken, de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober en het absolute hoogtepunt van oktober is natuurlijk de Internationale Dag van het Vegetarisme op 1 oktober! Deze dag werd in 1977 voor het eerst georganiseerd door de North American Vegetarian Society (NAVS), maar tegenwoordig wordt deze dag dus over de hele wereld gevierd. Tevens is 1 oktober de start van de ‘Vegetarian Awareness Month’, waarbij wereldwijd allerlei organisaties van vegetarisme evenementen organiseren, zoals diners en workshops, om op die manier aandacht te vragen voor het vegetarisme.

AllerGast viert deze dag niet alleen in oktober, maar 365 dagen per jaar. In oktober is het driemaal feest, door samen te genieten van Coen’s kookkunst tijdens de Zalige Zaterdag: de AllerGasten worden verwelkomd in de warme en huiselijke sfeer van mijn stijlvol ingerichte woonkamer. Zo wordt het AllerGast eethuis een eet-thuis, waar een ieder samen kan (di-)eten zonder zorgen.

De keuken van AllerGast is vrij van de 14 allergenen die de EU landen zijn overeengekomen: ei, gluten, lupine, melk, mosterd, noten, selderij, sesam, soja, sulfiet, vis, schaal- en weekdieren en alle dierlijke etenswaren. Daarbij worden alle gerechten zoutarm en met natuurlijke zoetstoffen op smaak gebracht. Welkom bij AllerGast via www.allergast.nl

Een smakelijke groet.
Coen Mobach