Zomer zonder zorgen

Welkom bij AllerGast

Juni is de maand dat volgens de meteorologen de zomer begint. Voor veel mensen de tijd om plannen te maken voor een vakantie over de grens.

Het lijkt wel alsof hierbij de tegeltjeswijsheid geldt: Hoe verder de bestemming hoe groter het risico op maag- en darmklachten. De darmflora van de Nederlanders is niet gewend aan de exotische soortgenoten. Ook nemen we soms wat minder acht op de hygiëne op de camping of bij dat lokale eethuisje. Het is tenslotte vakantie.

De horeca in de landen die bij de EU horen, hebben zich verplicht om gasten te informeren over de 14 allergenen: ei, gluten, lupine, melk, mosterd, noten, pinda’s, selderij, sesam, soja, sulfiet,vis, schaal- en weekdieren. Maar dat Griekse eethuisje in de haven, is dat wel te vertrouwen?

Mensen die weten dat ze maag en darmklachten hebben, zijn vaak uiterst voorzichtig en blijven liever dichtbij huis. Zo weten ze zeker welke voedingsstoffen ze binnenkrijgen en dat medische zorg binnen handbereik is indien het toch misgaat. Die mensen wil ik met AllerGast verwennen en laten ervaren hoe smakelijk (di-)eten kan zijn.

De keuken van AllerGast is dier- en allergenenvrij. Daarbij worden alle gerechten zoutarm en met natuurlijke zoetstoffen op smaak gebracht. Als je nog andere (di-)eetwensen hebt, dan is dat altijd bespreekbaar. Het is mijn ambitie om uiteindelijk een wereldwijde keten van eethuisjes te openen, zodat iedereen veilig kan genieten van smakelijk (di-)eten op reis. Tot die tijd bent u welkom in het AllerGast eethuis in Utrecht. Want bij AllerGast kan je (di-)eten zonder zorgen.
Met culinaire groeten uit een zomers Utrecht.
Coen Mobach