Allergenen onder schuilnaam

oO0o Pinda’s o0Oo


Pinda-eiwit is een van de sterkste allergenen en daarom is de hoeveelheid allergeen die een reactie kan veroorzaken erg laag. De reactie kan zeer heftig zijn tot aan een fatale anafylactische shock.

Pinda’s, ook wel aardnoot, apennoot, grondnoot of olienoot genoemd zijn peulvruchten, geen noten. Hoewel ze dus geen familie zijn, zijn mensen die aan een notenallergie lijden, vaak ook allergisch voor pinda’s: kruisallergie. Dit komt ook voor bij een allergie voor lupine of soja, ook peulvruchten.

De keuken van AllerGast is schoon van noten, pinda’s, lupine en soja.

Schuilnamen
apennoot
arachide/aracide
eiwithydrolysaat
katjang
natuurlijk aroma
plantaardige olie
olienoot
aardnoot
grondnoot

Producten waarin pinda’s voor kunnen komen
(de lijst is niet volledig)
aroma’s, dressings, marinade, snacks (borrelnootjes), babyvoeding, gado gado/satesaus, soepen, zoutjes,  kant en klare maaltijden, ijs, salades, taart/cake ontbijtgranen, bouillon, curry’s, vegetarische vleesvervangers, chili con carne, katjangsaus, sambal, vlees(waren), chocolade, koek, worst, snoep (toffee, bonbon, M&M), bakproducten, seroendeng, sauzen (sate), pindakaas, koffie(poeder), desserts,  margarine/halvarine