AllerGast in actie

High Tea in Eilandsteede

Op een zomerse voorjaarsmiddag in mei heeft AllerGast een picknicktafel van de kinderboerderij Eilandsteede bezet en versierd met een chique high tea.

Behalve de Engelse grijze graaf (Earl Grey) was er een verse muntthee, een Afrikaanse melange met rooibos en een zoethoutthee. Desgewenst konden de gasten de theesmaak verrijken met verse limoen, gember, palmsuiker en Agavesiroop. Gastheer Coen en de tafel waren voor de gelegenheid netjes aangekleed, resp. in zwart kostuum en met damast en sierlijk servieswerk.

Thee met lekkers
Bij een high tea hoort natuurlijk ook lekkers. In overleg met de opdrachtgever is gekozen voor een zoete bonbun, een lekkernij gevuld met appel, rozijn en verse druiven. Het deeg was, zoals je van AllerGast mag verwachten zonder ei, gluten, lupine, melk, noten, pinda’s, sesam of soja. De korst was gemaakt van een deel boekweit-, mais- en kokosmeel dat tot een soepel deeg is gekneed met een deel zonnebloemolie en kokosmelk. Het deeg is in de koelkast gehard en in mallen geperst en daarna met vulling gebakken. Door de zoete smaak van kokos, appel, druiven en rozijnen was het toevoegen van meer suiker niet nodig.

Zo’n heerlijke high tea is voor herhaling vatbaar. Want wat blijkt: een mooie theetafel nodigt uit tot een gezellige conversatie tussen de gasten onderling.